Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Trådløst bredbånd i båt

Trådløst bredbånd har vært på markedet i tre år, og internettforbindelse på båt har lenge vært allemannseie. Nå er trenden at mer og mer utstyr kan nyttiggjøre seg internett. Og dette gjør det tradisjonelle USB-modemet mer og mer uaktuelt: Nå er det ikke bare én PC som skal på nett: Flere PCer, mobiltelefoner, iPod’er, iPad’er og andre elektroniske duppeditter skal på nett. Og alle i familien skal være på nett. Samtidig.

Trådløst bredbånd i båt er blitt en nødvendighet, og dette er et tema vi på Seatronic vil følge opp i tiden fremover.

Mange har skaffet seg internett ombord i form av et såkalt USB-modem. Denne løsningen har imidlertid sine helt klare begrensninger: Med et USB-modem kan man nemlig ikke dele båndbredden på flere enheter. Dette alternativet blir derfor mer og mer uaktuelt. Det er WiFi-router som er svaret.

Men hvilket utstyr skal man satse på? Hvilket abonnement? Og hvilke ting skal man huske på dersom man seiler utenlands? I alle fall dersom man ønsker å unngå en monsterfaktura i posten etter ferien?

En telefonrunde til flere teleoperatører avslører at det kommer mye spennende i 2011 av både maskinvare og abonnementer. Vi vil følge opp dette her på nyhetsbloggen vår, og presentere dette fortløpende.

laptop ombord på båt

PS: Er du helt fersk på trådløst bredbånd, har vi følgende tips:

Av de mange tilbyderne av trådløst bredbånd, har tre leverandører egne nett: Ice.net, Netcom og Telenor. Øvrige tilbydere leier nettkapasitet hos disse tre.

Alle disse leverandørene kan levere trådløst bredbånd på to måter: Enten via et USB-modem. Dette passer hvis du bare har én PC. Eller via en WiFi-router. Dette passer hvis du har flere PCer (eller andre enheter) som skal være på nett samtidig. Dersom du eksempelvis skal koble en iPhone på nettet, må du også ha en router. En router med god dekning som forsyner familiens duppeditter blir stadig viktigere: PCer, iPod’er, iPad’er, iPhone’r og mange andre håndholdte enheter er i økende grad avhengig av internettilkobling for at man skal kunne utnytte dem fullt ut.

Dagens Næringsliv testet i fjor sommer mobilt bredbånd til sjøs. Fra Sandnessjøen i Nordland til Svenskegrensen. Det ble målt både om det var dekning eller ikke dekning, og det ble målt bredbåndshastighet på de stedene det var dekning. Resultatet av hele undersøkelsen ble publisert i et kart som du kan finne her.

Hele undersøkelsen til Dagens Næringsliv er lagt ut her.

Ice.net sender reklamefilmer på TV som fremhever Ice.net som et bredbånd for villmarka, hytta, båten og andre grisgrendte strøk. Ice.net baserer seg på det gamle analoge NMT 450-nettet, og vi som hadde NMT 450-mobiltelefon på begynnelsen av nittitallet husker jo hvor mye bedre dekningen var for NMT 450, sammenlignet med GSM, ikke sant? Nettopp derfor er det overraskende at det er Telenor, og ikke Ice.net, som har best dekning langs Norgeskysten.

Del denne artikkelen!

4 Responses to “Trådløst bredbånd i båt”

 • bjørnar says:

  Jeg har hatt ICE i 4 år, og tør våge å påstå at de skryter på seg MYE mer enn de kan levere! Nå har jeg tegnet abonnement på mobiltbredbånd fra netcom også for å ha stabil internettforbindelse ifm jobb osv. ICE har vært så ustabilt at det i mange perioder ikke har fungert selv i nærheten av større tettsteder som oslo, arendal, lyngør, horten og ikke minst nesten hele vestlandet opptil bergen. Jeg har ekstra antenne for å få forbindelsen ok, men fortsatt kun hatt gleden av å få det til å fungere en gang i sverige og aldri i danmark til tross for reklamer som lover at det skal fungere over hele skandinavia! Videre er kundeservicen elendig sammenliknet med hva konkurentene tilbyr! De stenger telefonen kl. 17 på hverdagene og er stengt hele helgen! Kjempefint når man er på tur med ustabilt nett i helgene og ikke har noen å ringe når tingene ikke fungerer. Det forbauser meg ikke at telenor har bedre dekning langs kysten enn ICE! Det skal forøvrig ikke så mye til..

 • Frode says:

  ICE.net er virkelig å anbefale for de som ferdes på sjøen.
  Vi selger både Telenor, Netcom og ICE til alle mulige brukere og tilbakemeldingene fra våre bedriftskunder (lystbåter, fiskebåter, fraktebåter og tankere) synes at ICE er det beste og med best dekning på sjøen. Helt opp til 90nm fra land er blitt testet. ICE dekning på kysten av Norge, Sverige og Danmark er bedre enn ved bruk av 3G.
  Selvsagt kan det være dårlig dekning om du er nede i en dal, bak en knaus og lignende, men det gjelder også for 3G.
  De som har Netcom og Telenor vil kanskje si at de har bedre dekning med dette, men da må man se på om man har “Bredbånds” dekning, altså 3G/HSDPA og ikke GPRS. GPRS reknes ikke som bredbånd, det er det mye for tregt til… GPRS er også det eneste du får dekning på når du kommer litt ut fra kysten, da er det bare ICE som duger.

  Denne uttalelsen er basert på tilbakemeldinger fra veldig mange Telenor, Netcom og nå ICE.net kunder.

  PS! Benytt alltid en skikkelig antenne for 3G og ICE.net – De er dyrere, men du har alt å tjene på det! Ikke bruk de korte antennene fra ICE, men skikkelig Maritim antenne (AC Marine CEL3B til 3G og CXU3 til ICE, benytt lavtapskabel opp til max 10 meter!)

  Valget er ditt!

 • Tom Erik says:

  Har nå holdt på med ICE i over to år uten at de klarer å levere brukbare forbindelser.
  Bruker utstyret i båt i Oslofjorden, nedover sørlandet og på svenskekysten.
  Har investert i ekstern antenne men til ingen nytte.
  Kort sagt er ICE nettet helt ubrukelig.
  De gangene det virker er jo hastgheten så lav at det er på nivå med de gamle 9600 modemlinjene.
  Videre er jo deres support helt utrolig dårlig. E-post svartid har vært helt opp i TRE MÅNEDER.
  Videre har jeg fått flere regninger på bruk til tross for at utstyret har ligget i esken.
  Nå kastes skrotet og aldri mer ICE.

 • Glenn R. says:

  Prøv telenor sin mobile bredbånd. Jeg har brukt den i 3 år ,, aldri tilkoblingsproblemer.!

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår