Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Standard Horizon med VHF og AIS i ett produkt

Her på nyhetsbloggen har vi tidligere uttrykt vår begeistring for AIS — automatisk identifikasjonssystem. AIS er i utgangspunktet et antikollisjonssystem som forteller deg om du er på kollisjonskurs med et annet fartøy. Men AIS har etterhvert fått mange andre anvendelsesområder også: Blant annet gjør AIS det mulig å visualisere skipstrafikken real-time på en kartplotter eller en PC. Standard Horizons siste båtradio integrerer AIS med VHF på en elegant måte.

Standard Horizon GX-2100

Standard Horizon GX-2100

AIS kommuniserer over VHF-nettet.

Standard Horizon har derfor tenkt at man like godt kan kombinere AIS med en VHF-radio, siden AIS-signalet likevel er avhengig av en VHF-mottaker.

Vidunderet heter GX-2100E og har innebygd både VHF, AIS, megafon, tåkelur, DSC (automatisk nødanrop) og mange andre funksjoner.

Et resultat av å integrere antikollisjonssystemet AIS og radiosystemet VHF er at man kan ringe opp ethvert fartøy på VHF via AIS. Båtene i nærheten dukker opp som en liste på skjermen. Du trykker bare på den båten du ønsker kontakt med og trykker deretter “call”. Uten å ha vært i kontakt med denne båten tidligere!

Denne funksjonen er også mulig å foreta fra ekstra håndsett (tilleggsutstyr).

Når radioen er tilkoblet en GPS-mottaker kan man enkelt sende nødrop med posisjon.

Standard Horizon GX-2100 kan både vise informasjon i eget display samt sende data til en tilkoblet kartplotter. Klikk her for prisinformasjon.

Mer informasjon og kjøp: Standard Horizon GX-2100. Kontakt Seatronic på telefon 69 25 09 60 eller send oss en melding dersom du har spørsmål vedrørende Standard Horizon GX-2100, VHF eller AIS.

Del denne artikkelen!

2 Responses to “Standard Horizon med VHF og AIS i ett produkt”

 • Synes artiklene dere skriver er veldig bra, passe lange og passe informative. Det dere skriver om treffer meg også midt i interesse området 🙂

  ..og kanskje det aller beste er at dere poster dette på Facebook slik at jeg får det med meg!

  • seatronic says:

   Takk for go’ord, Kjetil. Både Facebook og denne nyhetsbloggen er foreløpig ganske nytt for oss, og strategien vår er rett og slett å legge ut nyheter som vi selv synes er interessante. Så får vi bare håpe at du og de andre leserne våre er enige! 😉

   Vi setter stor pris på tilbakemeldinger. Kom gjerne med tips om hva vi kan legge ut her på bloggen.

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår