Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Sikkerhet i båt: Hva bør du sikre deg mot?

Er det en ting man ikke bør slurve med når man er båteier, er det sikkerhet i båten. Uansett hvor god man er til å føre båt, lese kart, svømme eller hva det nå skulle være, så er det viktig å være føre var når det kommer til sikkerhet.

Har man vært utsatt for havari, brann eller falt i havet så forstår man hvor viktig det er å ta sikkerheten på alvor.

Dette bør du sikre deg mot:

Brann

Sørg for å ha røykalarm ombord. Jo tidligere man oppdager en brann, jo større sjanse er det for at man får begrenset skadene og risikoen. For å slukke en brann vil vi anbefale brannteppe og et brannslukningsapparat eller to.

Gass

Mange har etterhvert gass ombord i båt. Og, med så mye bevegelser det er under seilas kan det fort løsne slanger eller koblinger, noe som igjen kan føre til gasslekkasje. Sørg for å montere en gassalarm, så er du sikker på å våkne før gassen har slått deg ut.

Drukning

I Norge er det et krav at man har redningsvester til alle ombord. Sørg for å sjekke at alle vester er i riktig størrelse og at de er funksjonelle. Opplåsbare vester bør sjekkes regelmessig. Det er aldri flaut å bruke vesten når man er til sjøs. Du vet aldri når du havner i vannet!

Mann overbord

Er et av mannskapet først havnet i vannet er det greit å ha sikkerhetsutstyret i orden. Hestesko som flytehjelp og for å markere – og en lifesling for hjelp å komme om bord –  er gode sikkerhetstiltak som bør være standardutstyr på alle båter.

Havari

Skulle uhellet være ute og man er nødt til å forlate båten er det en fordel å ha en redningsflåte, eller i det minste en jolle å kunne redde seg vekk i. Det viktigste her er at man har plass til alle. Å spare på dette punktet kan få dramatiske følger.

Dette var noen av de viktigste punktene rundt sikkerhet i båten. Man kunne selvfølgelig ha nevnt både VHF, papirkart, gps, førstehjelpskurs og mye mer. Men, har du sikkerhetstiltakene over i orden skulle du være relativt godt dekket.

Ha en trygg båtsommer!

Del denne artikkelen!

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår