Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Navigasjon med kartplotter og GPS

Er du typen som elsker en klar stjernenatt, og også synes at den beste tiden på døgnet er når solen skinner fra sitt høyeste i sør? Ja, da er du som de fleste båtfolk vi kjenner. Er du også en av de som ikke kan navigere etter sol, måne og stjerner? Ja, da er du også som de fleste båtfolk vi kjenner.

Derfor er vi  heldige som lever i en verden hvor det er blitt enklere å navigere med gode hjelpemidler. I dag trenger man så og si ikke vite forskjell på nord, sør,  øst og vest for å komme seg fra A til B på sjøen. Men, det er absolutt å anbefale å kunne lese kart, og kunne litt om himmelretningene før man legger ut på de store åpne havstrekningene. I dag finnes det et utall forskjellige kartplottere til navigasjon på sjøen. Og, her gjelder det å holde tungen rett i munnen, så man velger det mest passende produktet for sin båt og sitt bruk. Det er ikke bare størrelsen som teller, men mulighetene GPS-systemet og kartplotteren gir deg.

Dessverre har ikke kartplotterprodusentene  klart å enes om ett felles kartsystem, så her gjelder det å tenke litt langsiktig om man vet at man kommer til å bytte kartplotter, båt eller begge en stund frem i tid. Har du  kartbrikker fra tidligere kan det kanskje være en fordel å se etter kartplotter som tar de samme kartbrikkene. Men husk at kartbrikkene skal fornyes, og prisene på dekningsområdene du trenger har blitt mye rimeligere de siste årene – så ikke la en gammel brikke styre valget av nytt system!

NB! Ikke glem å oppdatere kartbrikkene jevnlig! Sjekk kartene opp mot hva som i realiteten befinner seg der, og er det noen avvik er oppdatering en rimelig forsikring.

Problemer med å plassere en kartplotter i båten din?  Ta en titt på monteringsløsningene våre.

Seatronic mottar mange henvendelser hver dag om bruk av kartsystem på iPad, iPhone og tilsvarende produkter. Følg med på bloggen vår og Facebook-siden vår som har flere innlegg og kommentarer om dette.

Hold alltid utkikk! En god kikkert er også et viktig instrument for å finne navigasjonsmerker og avverge å komme i uheldige situasjoner. Med AIS kan du få oversikten over skip og store båter inn på kartplotteren din. Anbefales!

Planlegg turen skikkelig, sjekk kursen og kos deg i sola mens båten elegant glir gjennom vannet med autopilot aktivert.

Ha en trygg og fin navigasjonssommer!

Del denne artikkelen!

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår