Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Minitest: iPad-beskyttelse

For en liten stund siden skrev vi om at det endelig er kommet en pålitelig iPad-beskyttelse for bruk ombord i båt. Noen prøveeksemplarer av iPad-beskyttelsen ankom for et par dager siden, nå har vi lyst til å teste om iPad-beskyttelsen er like god som ryktene forteller oss.

iPad-beskyttelsen heter “iPadCase”. Dette er et produkt som er utviklet og produsert av Andres Industrier i Tyskland. De har spesialisert seg i å utvikle data- og telefonløsninger for profesjonelle brukere i ”tøffe omgivelser”. Deres fokus er på å utvikle funksjonelle produkter som virkelig holder mål.

La oss slå fast én ting med en gang: Dette er definitivt ikke den rimeligste iPad-beskyttelsen på markedet. Kvalitet koster penger og iPadCase er løsningen for deg som vil kjøre “safe” og som ikke tør ta sjansen på et rimelig beskyttelsesalternativ fordi du har ”hele livet ditt” inne i iPaden.  For virksomheter  som benytter iPad som et arbeidsverktøy utendørs i vær og vind er iPadCase et veldig bra alternativ!

Å montere en iPad i en iPadCase er uproblematisk. Fire festepunkter sammen med hengsling i den ene korte enden holder de to beskyttelseshalvdelene sammen. Se videoen under for hvordan man gjør dette:

Test nr 1: Blir iPaden vanskeligere å bruke?

Vi er opptatt av at iPad’en er like enkel å bruke både med og uten iPadCase. Det må være et krav at iPad-beskyttelsen ikke skal gjøre iPad’en vanskeligere å bruke.  Og her skuffer iPadCase absolutt ikke: Alle betjeningsknapper og tilslutningspunkter er tilgjengelige. Alt kan dermed gjøres mens enheten er i kassen. Som det fremgår av bildene kan hodetelefon og lader også benyttes når man fjerner gummiproppene som utgjør tetningsmekanismene . Mens hodetelefoner – eller lader – er tilkoblet er det åpninger ved siden av ledningene slik at iPaden da ikke er totalbeskyttet.

Man har ikke valgt ”mellomløsninger” her fordi det vil gå ut over produktets totalkvalitet. Bruker man høyttaler når lyden fint ut – og vi som er iPadbrukere vet jo hvor utrolig mange timer vi kan bruke enheten mellom hver ladning.

Test nr 2: Er iPad-beskyttelsen vanntett?

Et viktig poeng med iPad-beskyttelsen er at den er så vanntett som mulig.  Ferden gikk til vasken, med blandede følelser:  Det er liksom noe feil med hele situasjonen når man dypper sin dyrebare iPod under vann. Hele produktet står og faller egentlig på denne testen. Er iPad-beskyttelsen bare “nesten” vanntett, er det ikke så interessant lengre for oss båtfolk.

iPad-i-kjøkkenvasken avslører at ikke en eneste dråpe har klart å komme gjennom iPad-beskyttelsen: Ikke én dråpe har kommet inn. Med proppen i kummen konstaterer vi også at vi har fått en flytevest!  Dermed – med alle forbehold om bruk av fornuft – regnvær eller sjøsprøyt ingen hindring!

Test nr 3: Blir skjermkvaliteten like god?

En viktig grunn til at vi er blitt så glade i iPaden vår, er den flotte, gnistrende skarpe skjermen. Vi er veldig spente på om beskyttelsen vil forringe den fantastiske skjermen vi er vant til å jobbe med.

Og ja — det ble litt som å benytte “kondom”.

På kartbildet i illustrasjonen her ser dere rett gjennom ”kondomet”. Jo større synsvinkel jo mer gjenskinn og reflekser vil man oppleve i mykplastoverflaten.  Dersom vi dveler litt ved dette punktet forstår vi på en måte hvorfor denne løsningen er valgt. Brukerne skal kunne ta ut og inn iPaden – dermed kan ikke klarmykplastfilm som vi kjenner fra skjermbeskyttelse benyttes.  Valg av folie er egentlig et sjakktrekk, men dette blir samtidig iPad-beskyttelsens svake punkt: Folien må ha en tykkelse for å tåle litt. Dermed leverer fabrikken også  komplette folie/tetningssett som du selv kan skifte uten bruk av verktøy.

Konklusjon

Dette er en iPad-beskyttelse for utendørs brukere som vil ha uovertruffen kvalitet. Du kan skaffe langt rimeligere poser, kasser,  støvdeksler, vesker, mapper og folier hos Apple-forhandlere.

iPadCase holder det den lover: iPadens funksjonalitet blir ikke svekket.

Produsenten har valgt en solid mykplastfilm som tåler litt. Ulempen er at denne gir gjenskinn og reflekser dersom man ikke ser 90 grader på iPaden.

Materialet i selve beskyttelseskassen er polyamid. Vekten av kassen er kraftig som en Hummer: iPad-beskyttelsen veier faktisk hele 600 gram! Den er kraftig og gir enheten en betydelig støtbeskyttelse.

Tilgjengelighet

iPadCase er ikke tilgjengelig i Norge enda. Vi i Seatronic vil ta inn et begrenset antall. Du kan bestille iPadCase for kr 2.500,- (inklusive mva) dersom du bestiller denne i februar. Levering vil skje så raskt som mulig, og senest i mars.

Du kan velge mellom sort og hvit utgave.

Har du spørsmål eller kommentarer til denne testen? Eller ønsker du å bestille? Kontakt Dag Kaare på dag@seatronic.no.

Videodemonstrasjon

Her er en videosnutt som viser deg hvordan iPadCase brukes i praksis:

Del denne artikkelen!

3 Responses to “Minitest: iPad-beskyttelse”

  • Vidar says:

    Min erfaring etter en sommer med mye bruk av denne er så og si bare positivt. Plotteren er nesten ubrukt etter at denne kom ombord. Ikke redd lenger for skade på Ipadèn samt sjøsprut. Eneste negative er at ombyggingssettet som følger med ikke er helt presis. Pinnene til bl.a. volumet faller lett ut av posisjon. Spesielt den til volum opp. Og vil man koble på høytalerplugg treffer ikke denne hullet skikkelig. Har løst det med å frese forsiktig ut, samt kjøpt en overgang på Claes Ohlson som er ekstra tynn. Da fungerer det. kameraet på Ipad 2 blir også dekket.
    Men sum av sumarum en meget bra beskyttelse. Brukes også i hjemmet når kidsa skal spille på fars ipad ;-)Har den egentlig på hele tiden… 😉

  • Hans A.K says:

    For de som synes denne blir dyr kan jeg anbefale denne til en brøkdel av prisen. Kanskje ikke like pen å se på, men den gjør jobben og er dønn vanntett:

    http://www.podpad.no/products.php?product=Vanntett-etui-for-iPad-iPad-2-til-bruk-i-b%C3%A5t

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår