Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

PostHeaderIcon Ipaderfaringer langs kysten

Er iPad egnet til bruk ombord i båten, eller er det bare tull? Vi har fått noen verdifulle tips fra en iPad/Navionics-bruker på vei fra Østfold til Nordland. Vi minner om at du også kan bruke nyhetsbloggen her til å dele erfaringer eller få svar på det du lurer på! Ta kontakt med oss.

“Vi er på tur fra Moss til Lofoten med et par iPader med Navionics Europe HD-appen, og jeg tenkte å dele mine erfaringer med Navionics-appen og iPaden så langt. Padda er backup for plotteren, og brukes daglig som planleggingsverktøy og ekstra oversiktskart underveis. Håper erfaringene våre kan være til nytte for andre!”, skriver Anne-Marie Haugestad i denne artikkelen.

Jeg synes Navionics på iPaden er uovertruffen for å planlegge ruter, og den er bra som ekstra oversiktskart under seilas. Imidlertid er det mange funksjoner jeg savner foreløpig. Går ut fra at programmet utvikles videre og blir stadig bedre.

Særlige savn:

 • muligheten til å sette inn flere waypoints midt i en rute.
 • mulighet til å starte en ny rute med en kopi av en lagret rute
 • mulighet til å slette enkeltwaypoints i en rute og til å slette flere waypoints på en gang
 • jeg vil kunne lagre en track (et spor) som en rute, og redigere den
 • mulighet til å følge en rute – altså at iPaden vet hvor på ruta vi er, angir ETA ved mål og ved neste waypoint, distanse til mål og til neste WP etc.

Programmet krasjer ofte, og da glemmer det alt man har gjort siden det sist ble åpnet.

Viktigere enn manglene er det er at det er veldig lett å finne fram på kartet med touchscreenen på iPaden, enkelt å zoome inn og ut, og det er lett som en plett å lage nye ruter. Dessuten er det en del kule ekstrafunksjoner om man er på nett, som mulighet til å publisere ruter på Twitter, Facebook eller epost, og at det er satt inn lenke til fotografier mange steder på kartet.

Hvis man har en iPad og båt, er det ingen grunn til å nøle med å kjøpe programmet. Hvis man vil ha en backup og planleggingsassistent i tillegg til plotteren i båten, er Navionics-appen etter min mening bra nok til at det er verdt å kjøpe en iPad. Programmet er imidlertid ennå ikke modent nok til å være eneste plotter i en båt.

Generelt irriterer det meg at elektroniske kart ikke håndterer stedsnavn med æ, ø og å ordentlig, og at stedsnavn vises og forsvinner tilsynlatende tilfeldig når man zoomer inn og ut på kartet. Navionicsappen er i så måte verken bedre eller verre enn andre elektroniske kart.

Jeg er spent på hvordan iPaden tåler det fuktige miljøet ombord i en båt over tid. Man tar den naturligvis ikke ut i regn eller sjøsprøyt ubeskyttet, jeg tenker mest på kondens og fukt i båten. Sikkert ikke noe problem for en uke eller to, men hva når den bor i dette miljøet i flere måneder?

Håper erfaringene våre kan være til nytte for andre!”

Anne-Marie Haugestad

Del denne artikkelen!

One Response to “Ipaderfaringer langs kysten”

 • Svein Holmboe says:

  Hei
  Har benyttet meg av Navionics appen en stund nå. bruker den ombord i min Skibsplast 555HT. den henger fint med i hastigheter over 30knop. bruker et bilfeste som jeg fester i sideruta. Selve Padden ligger nedpå kartbordet foran pulpit, for å avlaste vertikal belastning ved slag fra bølger. Ipadden min er beskyttet med OtterBox Defender case, med antireflex sjerm beskyttelse. overrasket hvor bra det funker i sollys. Ser at det kan være et issue med oppvarming i direkte sollys, har selv ikke opplevd dette enda, (står litt i skyggen under HT)

  Kan opplyse om at Transas nå endelig har fått Norge Dekning med sin ISAILOR, denne har muligheten for Kurs Opp, i tillegg til et par andre funksjoner Navionics ikke har. Kunne vært intererssant at dere hadde testet denne også. Oslo til Ålesund koster 139.-!!!!

  For mitt vedkommende er det helt uaktuelt å kjøpe Garmin e.l. Med 5″ skjerm (har ikke budsjett til kartplotter i 15k+ klassen) 10″ skjerm er overlegent. har også testet med Samsung Galaxy tab, 7″ Jeg syns den blir for liten igjen(i direkte sammenligning såg jeg at galaxy har litt bedre skjerm i sollys) Har backup app på HTC Desire, samt Papirkart (selvsagt) så burde finne veien hjem da…. 😉

Leave a Reply

Få nyhetsbrevet vårt
Navn

E-post

Lämna följande fält tomt
Følg oss på Facebook
Følg oss på e-post
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få nyheter direkte i innboksen!

Følg oss på Google+
Følg oss på RSS
rss_image.jpg
Besøk nettbutikken vår