Adresse

Peer Gynts vei 140
1598 Moss
Tlf: 69 25 09 60

Åpningstider

Mandag - Fredag  kl 0900 - 1600
Torsdag kl 0900 - 2100
Lørdag Stengt

Priser

Alle priser inkluderer moms.
Prisene gjelder også butikken i Moss.

Archive for December, 2010

PostHeaderIcon Seatronic sponser sjølivet

Seatronic selger ikke bare båtutstyr. Vi er også opptatt av å støtte sjølivets gleder og av å hjelpe fram talentfulle seilere. Vi vil gjerne at du blir litt bedre kjent med samarbeidspartnerne våre: En ung og lovende seiler, et konkurranseteam og den lokale seilforeningen vår her i Moss.

Mathias Mollatt

Mathias Mollatt

Mathias Mollatt

Mathias Mollatt er 20 år og kommer fra Moss. Han har seilt siden han var syv år gammel. Som så mange andre startet han karrieren i en Optimist-jolle. Da han ble 13 år, kvalifisere han seg til VM i Optimist-jolle. Han endte som nr 3 i norgesmesterskapet i denne klassen samme år.

Som 15-åring ble han tatt opp i Toppseil (seilingens juniorlandslag) i Europa-jolle.

I 2007 ble Mathias både norgesmester og verdensmester i Europa-jolle. I 2008 ble han gitt anledning til å kunne kvalifisere seg for OL i Beijing. Derfor ble det båtbytte til Laser, som er OL-gren.

Mathias har akkurat kommet hjem fra et lengre opphold i Australia. Nå skal mors julemat hjelpe ham til å legge på seg fem kilo. Hans tekniske seilernivå er allerede nå i verdensklasse for båttypen, men han mangler noen kilo for å komme opp i riktig “laser-matchvekt”. Allerede 5. januar går ferden ut av Norge igjen: Florida er stedet for neste treningsperiode.  Lykke til, Mathias!

Besøk Mathias’ hjemmeside: mathiasmollatt.no.

Team Aiming First

Team Aiming First er et konkurranseteam med mossingen Trond Kristiansen i spissen og med mannskap stort sett fra Moss.

Seatronic AS sponser dette teamet som hevder seg godt i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Besøk Team Aiming Firsts hjemmeside: aimingfirst.com.

Team Aiming First

Team Aiming First

Moss Seilforening

Moss Seilforening

Moss Seilforening

Ærverdige Moss Seilforening kan se tilbake på en 50 år gammel historie. Moss Seilforening ble stiftet i 1960 og er i dag en vital forening med over 700 medlemmer.

Moss Seilforening arrangerer en rekke arrangementer, blant annet regattaer, i løpet av året. De har også et flott klubblokale det går an å leie.

I likhet med Moss Seilforening er Seatronic AS en institusjon i det lokale båtmiljøet, og det er en glede for oss å kunne støtte en så positiv og viktig forening i Moss. Vi har delt historie i snart 30 år, og ønsker å fortsette med å støtte Moss Seilforening.

Vi ønsker Moss Seilforening 50 nye og spennende år.

I jubileumsåret 2010 ble det utgitt en rikt illustrert jubileumsbok på over 300 sider. Vi har fått tak i 30 eksemplarer av denne boka som vi ønsker å dele ut til våre kunder. Vi kommer tilbake til dette.

Besøk Moss Seilforenings hjemmeside: moss-seilforening.org.

PostHeaderIcon Fire verdifulle tips om varme i båt

Piskende vind. Frådende skum. Alt er søkk vått – og for vinterseileren betyr det i disse dager is! Helt greit – så lenge det finnes et sted om bord hvor skipper og mannskap kan få varmen tilbake og få tørket utstyret. Du kan stå mange timer til rors eller ligge i havn i kulda så lenge du har installert en god båtvarmer.

Mange anskaffer seg en båtvarmer – eller det sitter en ferdigmontert i den nye båten – og du tenker ikke noe mer over den saken. Det er imidlertid et par-tre enkle tricks du kan gjøre for å få adskillig mer ut av båtvarmeren din. Vi gir deg tipsene du trenger!

Tips nr 1: Installér isolasjonsstrømpe for å unngå varmetap

Isolasjonsstrømpe

Tips #1: Installér isolasjonsstrømpe

Vårt første tips er å isolere slangene. Du kan spare mye varme på å benytte isolasjonsstrømper over slangene.

Unntaket er selvfølgelig dersom slangene går gjennom et rom som du ønsker å varme opp. Da kan det faktisk være ønskelig med et visst varmetap, fordi varmen i slangene varmer opp rommet de går gjennom.

Ferdige isolasjonsstrømper får du kjøpt hos Seatronic.

Tips nr 2: Ny båtvarmer til båten? Gå ned en størrelse

Båtvarmer

Tips #2: Gå ned et hakk i størrelse på båtvarmeren.

Når alt ombord er vått og kaldt, er redningen et sted ombord som er tørt og der mannskapet kan få tilbake varmen og få tørket utstyret. Da er det gull verdt å ha en luftvarmer ombord. Men størst er ikke alltid best.

Mange “flesker til” med en for stor modell når de skal anskaffe seg en luftvarmer. Det er faktisk ikke alltid like gunstig for deg som bruker varmeren kontinuerlig i lengre perioder : Mange luftvarmere kjøres for mye på for lav effekt, med soting som resultat. Soting betyr verksted. Vårt tips er å heller gå ned en størrelse og så kjøre denne litt “hardere”. Mindre strøm- og drivstofforbruk er også en positiv side ved dette valget.

Kontakt Seatronic når du skal skaffe deg en båtvarmer, så hjelper vi deg til å velge riktig størrelse.

Tips nr 3: Få jevnere varme med et digitalt reguleringspanel

Digital regulator for båtvarmer

Tips #3: Bruk digital regulator for båtvarmer

Bytter du ut den tradisjonelle “miniregulatoren” med en digital regulator, kan du justere varmen i større grad enn før. Et digitalt reguleringspanel koster under tusenlappen, er enkelt å installere og gir deg en suveren, jevn varme i båten.

Den nye, digitale regulatoren har et lite display der du stiller inn ønsket temperatur. Dette gjør det mye enklere å holde jevn temperatur i båten. Still inn den digitale regulatoren på 21 grader og båtvarmeren regulerer effekten for å holde denne temperaturen. Mye enklere enn å fyre i “rykk og napp” med den gamle regulatoren.

Eberspacher selger et digitalt reguleringspanel som kalles Eberspacher digitalmodulator. Dette koster 750 kroner inklusive merverdiavgift. Det passer til alle Eberspacher Airtronic D2-D4-D6-varmere.

Tips nr 4: Fjernstyr båtvarmeren

GSM-fjernstyring til båtvarmer

Tips #4: Bruk GSM-fjernstyring til båtvarmer

Til slutt kommer vi med et tips med litt James Bond-faktor: Nå kan du fjernstyre båtvarmeren med mobiltelefonen din! Du har kanskje fjernstyrt kupé- og motorvarmer i bilen din, så hvorfor ikke ha det samme i båten?

Den svenske fabrikken Selco produserer GSM-fjernstyringsmoduler som passer til Eberspacher båtvarmere. Så nå kan du slå på båtvarmen en time før du ankommer båten!

PostHeaderIcon Erfaren seiler kullseilet

Etienne Gioire hadde seilet 2 243 miles da hans 40-fots trimaran ble tatt av en bråttsjø og kullseilet.
Han lå da på en fjerdeplass i sin klasse i seilasen Route du Rhum, en singelhandseilas som går
fra Saint Malo i Bretagne til Pointe-a-Pitre på Leeward-øyene. En seilas på 3 543 miles.
Båten var utstyrt med en Seago redningsflåte mod. G-4. Dette er en ORC utstyrt redningsflåte.

Etter 10 timer i redningsflåten ble Etienne plukket opp av et containerskip. Han var i god form
og ved godt mot, men lei seg for at han ikke fikk berget båten.